auto

Iako se trudim ne tražiti previše, ponekad nemam izbora pa sam opet pred vama sklopljenih ruku, tražim pomoć: naime, naš vjerni Peugeot koji neumorno prevozi ljeti-zimi izgleda da teže slijedi ovakav tempo putovanja (oko 50 000 km godišnje) pa se događaju brojne avanture.

Ako se sjećate, u veljači sam imao kvar na alternatoru koji je bio jako skup i u tome ste mi pomogli u rekordnom roku, bio sam jako ugodno iznenađen i ganut vašom dobrotom.

Sve je bilo super do početka ljeta kada su vjeverice odlučile sakriti nekoliko žireva i lješnjaka u motor, što je u jednom momentu uletjelo u glavu motora i u roku od pola sekunde napravilo štetu od 2200 EU.

Bilo mi je neprihvatljivo opet tražiti pomoć  pa sam nekako to izgurao, međutim, kaskada kvarova se nastavila pa su ubrzo nakon tog popravka počeli odlaziti neki esencijalni i skupi dijelovi. Priča ima svoj logični uzrok, kao i posljedicu, u svakom slučaju, šteta je još 3300 EU (ventil visokotlačne pumpe je otišao, što je ubrizgavalo previše goriva u dize, koje su spricale puno nečistoća u turbinu i višak smeća išao je u katalizator (koji novi košta 20 000kn al smo ga očistili za 2000kn). Tako je serijski sve otišlo u kratkom vremenu i sad smo tu gdje jesmo.

Nakon ovog popravka auto je praktički kao nov.

Pošto su blagdani, mehaničar juri da stigne sve sklepati na vrijeme već danas tako da mogu nastaviti avanture već od 26.12.

Priča je i dalje ista, nemamo novaca za novi ili bolji auto, ali redovnim održavanjima i popravcima na vrijeme možemo učiniti ovaj da bude kao nov.

Peugeot se pokazao kao izuzetno pouzdan u opasnim vremenskim uvjetima kao što je snijeg i led u Gorskom Kotaru, Sloveniji, Lici i Slavoniji. Nepredvidive vremenske prilike izgleda da ne smetaju ovom automobilu tako da je to veliki plus. Komfornost je sasvim zadovoljavajuća kao i potrošnja goriva, čak više nego zadovoljavajuća!

Ali dijelovi su skupi, tu nema pomoći…Do sada smo uspjeli skupa, vjerujem da ćemo i ubuduće.

Možete uplatiti vašu pomoć jedan od navedenih računa (da ne ide sve na jedan), pa vi odaberite. Ako možete na neki drugi način, slobodno se javite 095/504-5284

-Kristijan Kolega (PBZ) IBAN HR55 23400093212914040

-Sandra Pintarić (PBZ) IBAN: HR72 2340 0093 2073 9453 1

-PayPal: kristijankolega@gmail.com

-PayPal: sandra.pintaric@gmail.com

Hvala svima još jednom, za prošle i buduće donacije, pa se vidimo uskoro na budućim predavanjima.
PS. Do sada smo skupili oko 14,000 kn (5.2.2019)!!!
Divni ste, hvala vam beskonačno!