Slušanje unutarnjih glasova, razgovor sa samim sobom, razlika između Srca i intuicije

Podsvijest, srce i lažni ego, sinonimi su za jednu te istu stvar, odnosno, ne možemo reći stvar, ali možda pojavu.
Podsvijest je nesvjesni dio uma u kojem su uskladištene impresije iz prošlih života, duboki programi, uvjerenja, strahovi i traume. Kad je podsvijest očišćena od tih impresija, podsvijest postaje nadsvijest jer se u njoj manifestira sam Bog koji nas vodi unutarnjim glasom. Tada se podsvijest naziva intuicijom. Do tada, dok je još puna trauma i materijalnih programa, naziva se instinktom.
Razlika između instinkta i intuicije je kao razlika između hotela i obične kuće; razlika je samo u namjeni, a i jedan i drugi objekt služe za stanovanje. Tako je i naša podsvijest; kada je nastanjena strahovima i pogrešnim uvjerenjima (materijalizam) onda se naziva instinkt (vođenost neistinom i strahom), a kada je oslobođena toga, podsvijest se naziva intuicija (vođenost Istinom i ljubavlju).
Srce je samo još jedan naziva za podsvijest; djeluj iz srca znači djeluj automatski bez razmišljanja ili računanja. Učini nešto iz srca znači učini nešto po prirodnom osjećaju koji imaš, opet bez razmišljanja ili kalkuliranja.
Stoga, kada govorimo o srcu, govorimo o podsvijesti.
Djelovati iz srca možemo samo onda kada smo sigurni da nam je srce potpuno čisto.
Do tada čovjek treba djelovati prema uputama Boga i Njegovih kvalificiranih predstavnika.