Položaj i degradacija žena i muškaraca

Znači, muškarac je “direktno povezan” s Bogom i odgovara njemu, a žena odgovara muškarcu i on je njen da se tako izrazim “vođa” i glava obitelji.
Da, trebao bi biti povezan. Govorimo o nekoj idealnoj situaciji. Muškarac se trudi biti povezan s Bogom preko duhovnog učitelja, znači nije neovisan, već je predan drugom muškarcu. Njemu je situacija ista kao i njegovoj ženi, predanost drugom muškarcu, učitelju, lideru. U tom slučaju žena ima izbor slijediti samo sebe ili slijediti svog muža. Ali ako slijedi sebe, onda je najbolje da bude sama. Muškarac joj ne treba.
Muškarac donosi odluke a žena je poslušna i u podređenoj poziciji. Ako je muškarac “pravi” ona će biti zadovoljna i ništa joj neće faliti.
Da, tako je i mužu. On slijedi učitelja i ako je učitelj vjerodostojan, ništa mu neće faliti. A opet, učitelj slijedi svog učitelja itd…nitko nije neovisan.
Ako je tome tako, zašto degradacija društva počinje od žene – ako se žena degradira onda se degradiraju muškarci, a s njima i cijelo društvo. Logika mi govori da ako se muškarac -vođa- degradira, onda će se degradirati i žena koja ga zapravo slijedi. Uvijek se kaže da riba smrdi od glave.
Kao što sam više puta rekao, žena je ta koja odgaja muškarca od začeća do 5-6 godine kada dečkić počne ići u školu i počinje slušati i slijediti svog oca i gurua više nego majku. Ako majka odradi svoj majčinski posao kako treba, onda su jako male šanse da će se kasnije kad odraste u muškarca njeno dijete degradirati. Zasluga za uspješnog i spiritualnog muškarca je upravo njena majka. Također, “krivnja”, tj negativna zasluga za degradirana muškarca je također majka. A žena će biti dobra majka samo ako je njena majka bila kvalitetna i dobro ju odgojila u ranom djetinjstvu. Temelj kvalitetnog karaktera leži u ranom djetinjstvu a tu glavnu ulogu igra žena, tj majka. Čak i ako je rat, logori i progonstva, kvalitetno odgojena žena zaštiti će svoje dijete od vanjskog svijeta i pružiti mu maksimalnu utjehu. Jer ako je majka zadovoljna i sretna, dijete misli da se sve u redu i da može biti opušteno i sretno. A kao takvo, dijete će odrasti u opuštenu i sretnu osobu koja neće imati potrebu za degradirajućim navikama i djelovanjem koje vodi u autodestrukciju.
Činjenica je da žene uvijek nose veliki teret odgovornosti za zdravlje društva jer su potpuno odgovorne za odgoj male djece.
Zbog toga muškarci ginu u ratovima, stradavaju u rudnicima i poljima, bore se s elementima prirode i donose sirovinu kako bi žena mogla biti pošteđena da odgaja djecu.
I kao što muškarac ne može i ne smije za loše obavljanje svoje dužnosti naći izgovora u lošoj ženi, tako ni žena ne može i ne smije 
u lošem muškarcu naći izgovora za loše obavljanje svojih dužnosti . Npr. “ne odgajam dobro svoju djecu jer je moj muž takav i takav”.
Ne. Majčinstvo ne ovisi o mužu, već isključivo o majci, a majka ovisi o majci itd. Samo ako je žena imala lošu majku, biti će loša majka, naravno ukoliko ne prihvati edukaciju po tom pitanju prije nego i sama postane majka.
Ovo vedsko objašnjenje mi malo previše vuče na religije poput kršćanstva koja također stavlja ženu u poziciju “krivca” (Eva je prva uzela jabuku).
To što ne prihvaćaš kršćansku teologiju znači da je ne razumiješ pravilno. “Eva je prva uzela jabuku” simbolom je prirode ženskog uma koji ima tendenciju ne slijediti već raditi po svom nahođenju što njoj i čitavom svijetu donosi patnju. To je tako uvijek bilo i to je tako i danas. Samo kada žena slijedi viši autoritet biva zaštićena, u protivnom, biva eksploatirana i uništena (posebno njena ženstvenost i majčinstvo). Rezultate toga možemo jasno vidjeti danas posvuda.
Konkretno navodiš primjer slobodnog ponašanja kod žena kada je riječ o seksu i tvrdiš da kad bi sve žene bile čestite, tada bi se i muškarci drugačije ponašali prema njima. Kako možemo dokazati takvu tvrdnju ako u povijesti koju poznajemo nismo svjedočili takvom društvu.
To i jest prava povijest ljudskog društva. Sve velike kulture (ne mislim na civilizacije) njegovale su čestito ponašanje žena koje je bilo direktan rezultat čestitom ponašanju kod muškaraca. Moja majka se još sjeća da u njeno doba, znači šezdesete i sedamdesete, muškarci u selima nisu mogli direktno prići djevojkama jer bi se to smatrao napad na djevojku i njezinu čednost i čistoću. Morali su prići njenom ocu, bratu, stricu i sl. Na taj način djevojke su bile zaštićene od površne požude mladića koji bi je mogli iskoristiti i upropastiti njene buduće šanse za uspješan brak s kvalitetnim muškarcem.
Itekako su postojali standardi, samo se ti i ja toga ne sjećamo, pa mislimo da toga nije bilo. Ili smo izdoktrinirani lažnom povješću, kao što je uglavnom slučaj. Silovanja su se uvijek kažnjavala smrću, u svim kulturama povijesti. Samo su moderne civilizacije propagirale slobodan seks i nezaštićenost žena kako bi oslabili narod, uništili religiju i vladali poput tiranina.
Muškarci su fizički jači spol i možda bi reagirali drugačije kada bi im žene uskratile seks, onako kako znamo da reagiraju, nasiljem i silovanjima.
Takva su ponašanja vrlo rijetka u kulturnom društvu, a česta za vrijeme modernih ratova, u modernim gradovima, posebno gdje nema zaštite policije i gdje je sve korumpirano. Ne znam točno koga citiraš i odakle ti podatak da muškarci generalno tako reagiraju kad im je seks uskraćen.